ГоловнаПолітика

Голові РДА Київської області повідомлено про підозру у незаконній передачі в оренду 50 га землі

Уклавши договори, чиновник позбавив с-г підприємства майна майже на 300 тис. грн.

Прокуратура Київської області повідомила про підозру голові Згурівської районної державної адміністрації Київської області у незаконній передачі в оренду землі площею 50 га.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Сьогодні прокурор Київської області Дмитро Чібісов висунув підозру 51-річному главі Згурівської районної державної адміністрації у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу", - написала вона у фейсбуці.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в квітні 2016 року між Згурівською райадміністрацією та фермерським господарством були незаконно укладені договори оренди землі площею 50 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, в які внесено недостовірні відомості.

Відзначається, що чиновник знав, що вказані землі перебувають у власності членів колективного сільськогосподарського підприємства.

Таким чином, підозрюваний, зловживаючи наданою йому владою, умисно, з метою отримання неправомірної вигоди для фермерського господарства, уклав вищевказані договори оренди землі, позбавивши членів колективного сільськогосподарського підприємства права володіння належним їм майном на загальну суму майже 293 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram