ГоловнаПолітика

Аваков: очевидно, що порушення в податковій сфері є

Чи є в цьому провина Романа Насірова - скаже НАБУ, вважає голова МВС.

Аваков: очевидно, що порушення в податковій сфері є
Фото: 24tv.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що схема "податкових ям", що існувала в податковій сфері за президента Віктора Януковича, працювала протягом 2011-2014 років, на сьогодні повністю зруйнована. Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною", коментуючи масштабні затримання можновладних податківців.

Разом з тим міністр внутрішніх справ не зміг відповісти на питання, чим пояснюється різке зростання митних надходжень після відсторонення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби (за Насірова показник був 800 мільйонів гривень за день, зараз - з Проданом - 1,3 мільярда, - ред.)

"Я не володію цифрами - в уряді займаюся трохи іншою роботою. Таку інформацію я чув, але не маю можливості її аналізувати - не знаю деталей. Разом із тим, цілком зрозуміло, що порушення в податковій сфері є. Митниця - це така діра, де може зникнути і півмільярда, і більше - питання у кваліфікації і якості роботи співробітників ДФС. Чому за Насірова було гірше, ніж за Продана? Ймовірно, Продан працює краще від свого попередника. Але чи є склад злочину - це ми почуємо з розслідування НАБУ", - резюмував міністр.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Арсен Аваков: «Ми відчуваємо гігантську протидію. Той самий Клименко, сидячи в Москві, інвестує в неї величезні кошти»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram