ГоловнаПолітика

Депутат Одеської облради: за 1,5 року Саакашвілі не побудував ні сантиметра дороги

Екс-губернатор у хамській манері відповів на критику.

Депутат Одеської облради: за 1,5 року Саакашвілі не побудував ні сантиметра дороги
Фото: стоп-кадр из видео

Депутат Одеської обласної ради, голова Кілійської районної ради Павло Бойченко вступив у перепалку з колишнім губернатором області Михайлом Саакашвілі під час його візиту у Вилкове. За словами Бойченка, він вказав екс-губернатору на те, що за 1,5 року ділянку дороги Вилкове - Спаське, яка проходить через Кілію, так і не відремонтували. На що, за його словами, у відповідь почув від Саакашвілі "хамство і агресію". Про це він написав у своєму фейсбуці.

"Недільного сонячного дня у місті Вилкове я мав щастя зустріти екс-президента Грузії й екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі, який вкотре приїхав "з гастролями" до нас, продемонструвати, що він супермен. У присутності своїх камер, яких було три чи чотири, він розповідав, як він дороги на Кілійщині будував!) Оскільки я не з чуток знаю "дорожню історію" Кілійського району, у мене виникло кілька запитань до цієї людини, на які я, на жаль, не отримав відповідей", - написав Бойченко.

При цьому він наголошує, що Саакашвілі приїжджав у Кілію як губернатор і пообіцяв зробити дороги. Через півроку, за його словами, після того, як не було зроблено нічого з обіцяного, місцеві жителі почали самі шукати гроші на ремонт дорожнього покриття.

"16 лютого 2016 року на сесії Кілійської районної ради були виділені перші 2 млн грн і розпочато підготовку проектно-кошторисної документації на ремонт дороги Т16-30 Кілія-Спаське. Далі районною радою було додано ще 2 млн грн. Водночас написано безліч листів Саакашвілі, Кабміну, Службі автодору з проханням допомогти з пошуком грошей, але вони залишилися без відповідей. Тому в березні люди поїхали в Одеську ОДА і заявили на всю країну про необхідність ремонту нашої дороги. І знову пан Саакашвілі пообіцяв дістати гроші, ми знову подякували і поїхали чекати на звістки від нього. Але далі знову була тиша!" - розповів депутат облради.

"З мертвої точки питання фінансування було зрушене після наради в голови Одеської обласної ради, коли вирішили виділити 15 млн грн з обласного бюджету на ремонт наших доріг. 26 травня завдяки твердому слову голови облради Анатолія Урбанського і депутатів облради від нашого району Олега Бабенка і Юрія Маслова було виділено 15 млн. На завершення всієї ділянки нам не вистачало ще близько 23 млн грн, згідно з тендерною сумою, які пообіцяв дістати екс-голова ОДА", - розповів Бойченко.

Через те, що обіцяні гроші не були знайдені, місцеві заявили про блокування дороги "Одеса - Рені", після чого, стверджує Бойченко, він отримав прямі погрози від прихильників Саакашвілі. За його словами, 1,5 року екс-губернатор обіцяв місцевим жителям ремонт доріг, але розпочато його було вже після звільнення Саакашвілі і втручання Верховної Ради.

При цьому він заявляє, що до ремонту дороги Вилкове-Спаське Саакашвілі не має жодного стосунку, а манеру його поведінки під час останньої зустрічі вважає кондовим хамством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram