ГоловнаПолітика

Заступник голови МЗС Пристайко представлятиме Україну на переговорах у "нормандському форматі"

На засіданні буде обговорюватися весь комплекс питань щодо виконання Мінських домовленостей.

Заступник голови МЗС Пристайко представлятиме Україну на переговорах у "нормандському форматі"
Фото: Владислав Мусиенко

Перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко 30 травня відвідає Берлін для участі в переговорах у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія).

Про це повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Завтра (30 травня) відбудеться зустріч заступників міністрів "нормандської четвірки" в Берліні. Україну представлятиме перший заступник міністра Вадим Пристайко", - сказала Беца.

Вона також повідомила, що під час засідання буде обговорюватися весь комплекс питань щодо виконання Мінських домовленостей, досягнутих у лютому 2015 року.

Раніше Німеччина виступила за активізацію "нормандського формату" і активне залучення до підтримки українських реформ країн "Великої сімки" (США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Японія).

Нагадаємо, у вівторок у Берліні пройде зустріч "нормандської четвірки" на рівні представників МЗС. Росію на зустрічі представлятиме статс-секретар-заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

16 травня президент Петро Порошенко повідомив про згоду президента Франції Макрона залишитися в "Нормандській четвірці".

20 травня на зустрічі з Ангелою Меркель у Берліні сторони обговорили нормандський і мінський формати мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram