ГоловнаПолітика

Віце-прем'єр Розенко розкритикував презентовану Гройсманом пенсійну реформу

Проект не знайшов повної підтримки навіть на рівні уряду.

Віце-прем'єр Розенко розкритикував презентовану Гройсманом пенсійну реформу

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає, що проект пенсійної реформи, презентований 17 травня прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, потрібно серйозно доопрацювати.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Усі ми бачимо, ні для кого не секрет, що до цього варіанта пенсійної реформи є дуже багато зауважень, у тому числі у міністрів, у народних депутатів, у експертів, фахівців. Я вважаю, що проект пенсійної реформи має бути суттєво доопрацьований", - сказав Розенко журналістам під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради в понеділок у Києві.

Віце-прем'єр вважає неправильним, що проект пенсійної реформи не передбачає введення накопичувальної системи. "Я хотів би побачити майбутнє пенсійної системи, тому що, на мій погляд, законсервувати солідарну систему і навести там лад - цього мало", - зазначив він.

Розенко додав, що висловив свої пропозиції міністрові соціальної політики Андрію Реві, який курирує реформу.

Нагадаємо, Кабмін схвалив законопроект про пенсійну реформу 17 травня, але тексту документа не роздали міністрам перед голосуванням. Уряд планував передати законопроект у Нацраду реформ, після чого внести його у Верховну Раду.

Проект реформи передбачає, що 2018 року мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію за віком буде підвищено до 25 років, а до 2028 року щорічно підвищуватимуть на один рік, у підсумку він складе 35 років.

Передбачається запровадження єдиного підходу нарахування пенсій для пенсіонерів з використанням показника середньої заробітної плати на рівні 3 764,4 гривні (на цей момент, залежно від року призначення пенсії, від 1 197,91 грн до 3 764,4 грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram