ГоловнаПолітика

Інтерпол відмовився оголосити в розшук Онищенка

Чим мотивована відмова, не повідомляється.

Інтерпол відмовився оголосити в розшук Онищенка
Александр Онищенко

Інтерпол відмовився оголосити в розшук депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Відповідну інформацію підтвердив начальник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

"Так, ця інформація відповідає дійсності", - зазначив він на запитання, чи дійсно Інтерпол відмовився оголошувати в розшук Онищенка.

Водночас Неволя не уточнив, чим мотивована відмова Інтерполу оголосити в розшук депутата.

Як повідомлялося, 5 липня 2016 року Верховна Рада за зверненням Генпрокуратури схвалила позбавлення недоторканності, затримання і арешт депутата Онищенка.

Онищенка підозрюють у скоєнні в січні 2013 - січні 2016 року злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, в результаті діяльності компаній, близьких до депутата Онищенка, під час реалізації договорів СД з "Укргазвидобуванням" державі сумарно було нанесено збитків у розмірі близько 3 млрд гривень.

Раніше сьогодні Інтерпол видалив червону розшукову картку Януковича і його сина, зняв з розшуку екс-міністра енергетики Ставицького, а також відмовився шукати Яценюка за запитом Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram