ГоловнаПолітика

Мартиненко: керівники НАБУ працюють на дострокові вибори

Екс-нардеп вважає, що діяльність бюро завдає багатомільярдної шкоди державі.

Мартиненко: керівники НАБУ працюють на дострокові вибори
Фото: Сергей Нужненко

Керівники НАБУ Артем Ситник і Гізо Углава працюють на дострокові вибори парламенту для свого боса Саакашвілі. Про це заявив у коментарі журналістам екс-депутат Микола Мартиненко, повідомляє його прес-служба, пише "Еспресо.tv".

«Вони фабрикують політичні справи щодо мене. Хотіли запустити розвал коаліції і перевибори парламенту. А потім вони підуть у Верховну Раду за списком партії Саакашвілі. Де-факто НАБУ керує грузинська група через 1-го заступника директора НАБУ Углаву, Ситник там «весільний генерал». Крім того, вони хочуть мені помститися після моїх різких заяв про їхні зловживання - тому там є і особистісний фактор», вважає екс-депутат.

«Керівники НАБУ завдають багатомільярдних збитків державі, вони зупиняють цілі сектори економіки. НАБУ повернуло в бюджет уп'ятеро менше, ніж на них витратила держава. Навпаки, НАБУ позбавляє бюджет мільярдів доларів - тим, що блокує цілі галузі української економіки, дає некомпетентну оцінку міфічним збиткам і зриває приватизацію стратегічних підприємств. Як це було з Одеським припортовим заводом, де збитки тільки від зриву приватизації перевищили 13 млрд грн. Коли починаються гучні скандали і «маски-шоу» навколо флагманів своїх галузей, вони «лягають», - сказав Микола Мартиненко.

За його словами, керівництво НАБУ дискредитувало тему боротьби з корупцією, показало неефективність і повністю завалило свою роботу. «Згідно з останньою соціологією, баланс недовіри до НАБУ вже сягнув 44% - це, наприклад, удвічі більше, ніж до СБУ», - зазначив Мартиненко.

Прагнення НАБУ і САП арештувати його майно Микола Мартиненко назвав «кроком відчаю з боку НАБУ і САП». «Мене обмежили в пересуванні, хоча я нікуди не втікав. Я добровільно відмовився від депутатського мандата для чесного розслідування - а отримав політичне переслідування. Як арешт майна допоможе розгляду справи, у якій немає жодних фактів щодо мене? Коли немає доказів - починається дрібна помста і гра на публіку. Не здивуюся, якщо це підказав їхній друг Саакашвілі. НАБУ і САП скоро будуть хапати людей на вулиці тільки на тій підставі, що я з кимось привітався за руку», - підкреслив колишній депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram