ГоловнаПолітика

Кабмін включив загальне декларування доходів у свої пріоритети

Держава буде стежити за відповідністю доходів і витрат громадян.

Кабмін включив загальне декларування доходів у свої пріоритети
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет Міністрів включив розробку законопроекту про загальне декларування доходів і витрат у число своїх пріоритетів.

Згідно з планом пріоритетних дій уряду, ухваленим у понеділок, такий законопроект повинен бути готовий до кінця 2017 року. Він має передбачати податковий контроль за відповідністю доходів і витрат громадян із використанням непрямих методів.

Законопроект розроблятимуть Мінфін, Фіскальна служба, Нацбанк, Антикорупційне агентство, Антикорупційне бюро та Мінсоцполітики.

Міністр фінансів Олександр Данилюк раніше повідомив, що Міністерство фінансів підтримує введення нульового декларування після проведення комплексної реформи Державної фіскальної служби.

Розмови про загальне декларування тривають в Україні вже кілька років.

Ще 2012 року тодішній голова Державної податкової служби Олександр Клименко говорив про загальне декларування доходів як про дуже важливий елемент і стимул легалізації зарплат і підприємницької діяльності в цілому. Крім того, загальне декларування, в разі його правильної реалізації, може стати ефективним методом боротьби з корупцією і нелегальними доходами, стверджував він.

Наприкінці 2014 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також повідомляв про плани ввести нульову декларацію і загальне декларування. "Ми ж рухаємося в ЄС, то давайте відповідати! Усі заповнюємо декларації", - говорив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram