ГоловнаПолітика

Вищу раду правосуддя закликали не відкладати розгляд справ проти "суддів Майдану"

Голова організації учасників АТО "Справедливість" закликав не доводити до народного суду.

Вищу раду правосуддя закликали не відкладати розгляд справ проти "суддів Майдану"

Ветерани бойових дій на Донбасі закликали Вищу раду правосуддя терміно розглянути дисциплінарні справи проти суддів, які порушували присягу під час ухвалення рішень щодо учасників Майдану. Вимогу ветеранів у своєму блозі озвучив голова організації учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук.

«Цього тижня проходять засідання Дисциплінарної палати, де розглядаються справи «суддів Майдану». Палата повинна прийняти рішення про звільнення їх із займаних посад, своєю чергою Генпрокуратура має порушити проти них кримінальні провадження», - пише Костанчук.

Він переконаний, що звільнення із займаних посад є недостатньою мірою покарання для суддів і вони повинні зазнати кримінальної відповідальності за злочини.

«Судді повинні бути засуджені і відбувати покарання у в'язниці за скоєні злочини і за бездіяльність. Інакше я впевнений, що такими темпами судова система ніколи не очиститься від суддів-перевертнів! Протягом півроку ми спостерігаємо за їхніми діями, і що ми бачимо? Корупціонер Павло Гречковський - звинувачується у вимаганні півмільйонного хабара за вплив на судове рішення - досі не звільнений», - підкреслює ветеран АТО.

У випадку із зволіканням розгляду дисциплінарних справ Вищою радою правосуддя учасники бойових дій готові вдатися до рішучих заходів.

«Мої побратими з об'єднання учасників АТО «Справедливість» налаштовані дуже рішуче, тому що в усіх уже урвалося терпіння! Якщо вкотре Вища рада «правосуддя» буде відкладати рішення про звільнення одіозних суддів і притягнення їх до кримінальної відповідальності, то судити їх будуть на Майдані Народним Судом Справедливості», - заявляє Костанчук.

У своєму блозі керівник організації учасників АТО стверджує, що відновити довіру до судової системи, яка зараз уособлює форпост корупції, зловживань і є основним ворогом українського народу, можна тільки шляхом тотальної заміни суддівського корпусу, швидких і незворотних змін у законодавстві, введення презумпції винності для всіх державних чиновників, в тому числі суддів.

Зміна законів України щодо впровадження презумпції винності передбачатиме процедуру автоматичного порушення кримінальних справ за корупцію, невідповідність між задекларованими доходами та витратами, порушення присяги і використання службового становища у власних цілях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram