ГоловнаСуспільствоЖиття

Троє суддів, які забороняли Майдан, оскаржили свою люстрацію

Наразі рішення ВРЮ або кваліфікаційної комісії з приводу цих суддів немає

Троє суддів, які забороняли Майдан, оскаржили свою люстрацію
Фото: rusexpert.nl

Судді, які забороняли проведення акцій протесту в центрі Києва, подають скаргу на рішення про їхню люстрацію в судах.

Про це повідомив заступник голови Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції Маркіян Галабала, пише "Українська правда".

Своїм висновком комісія визнала винесення рішення про заборону акцій протесту порушенням присяги.

Тепер це рішення оскаржать суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін, судді Київського апеляційного адміністративного суду Ігор Лічевецький і Володимир Мельничук.

Тим часом Галабала зазначив, що висновки Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів не підлягають оскарженню в судовому порядку.

"За результатами розгляду цих позовів у задоволенні позову має бути відмовлено з цих підстав, якщо суд не прийняв це рішення під час прийняття позовної заяви до розгляду", - додав він.

Галабала додав, що комісія не приймає остаточного рішення, а висновки передають або у вищу кваліфікаційну комісію, або до Вищої ради юстиції, вже вони приймають рішення про притягнення судді до відповідальності.

Він додав, що наразі рішення ВРЮ або кваліфікаційної комісії з приводу цих суддів немає.

Нагадаємо, 25 вересня Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції дійшла висновку про порушення присяги в діях судді окружного адмінсуду міста Києва Богдана Саніна, суддів Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Лічевецького і Володимира Мельничука.

Йдеться про заборону мирного зібрання з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року на Майдані Незалежності, Європейській площі, вулицях Банковій, Грушевського, Богомольця за позовом КМДА.

Личевецький вже цієї осені своїм рішенням 30 вересня дозволив ЦВК зареєструвати кандидатом у депутати нинішнього депутата від ПР Віктора Пилипишина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram