ГоловнаСуспільствоОсвіта

В університету культури Поплавського відібрали ліцензію, - ЗМІ

Михайло Поплавський, будучи ректором нацуніверситету культури, створив свій приватний вуз фактично з такою ж назвою

В університету культури Поплавського відібрали ліцензію, - ЗМІ
Фото: niklife.com.ua

Акредитаційна комісія при Міністерстві освіти і науки анулювала ліцензію Приватного вищого навчального закладу "Київський університет культури", засновниками якого є ректор Михайло Поплавський із сином.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело.

Рішення було ухвалене одноголосно, зазначило джерело. Примітно, що раніше до цієї комісії входив і сам Поплавський.

Про схему з використанням Поплавським приватного "клону" Київського державного національного університету культури і мистецтв стало відомо завдяки журналістському розслідуванню Марії Землянської зі "Слідство.Інфо".

Згідно з цією схемою, Поплавський, будучи ректором нацуніверситету культури, створив свій приватний вуз з фактично такою ж назвою - Приватний вищий навчальний заклад "Київський університет культури", відомий як КУК. Його засновником стало ТОВ "Укрконцерт", засновниками якого, в свою чергу, є сам Поплавський із сином Олександром.

Студенти перші три курси рахувалися в КУКу, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання відбувалося на базі державного вишу. Тобто через таку схему "справжній" університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.

Наприкінці жовтня цього року КУК звернувся до Міносвіти з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше вуз можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація приватного "Київського університету культури" датована червнем 2010 року. У січні 2014-го вишу продовжили ліцензію. На обидва документи "добро" дав колишній міністр Дмитро Табачник.

Експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною адресою в установчих документах. Однак виявилося, що вишу фізично не існує, а тільки на папері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram