ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть пропозиції президента про фінансування ПТУ.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

На порядку денному - розгляд пропозицій президента до застосованих ним вето законопроектів №3830-3 і №3831-2 про фінансування професійної технічної освіти.

Також Рада має намір розглянути законопроект №3833 про надання притулку бездомним особам.

Крім того, на порядку денному стоїть законопроект №1248, який передбачає створення за рахунок коштів місцевого бюджету молодіжних центрів, призначення і звільнення керівників цих установ винятковою компетенцією сільських, селищних, міських рад.

Парламент планує розглянути проект постанови №5576 про призначення у 2016 році іменних стипендій Ради для найталановитіших молодих учених.

Нагадаємо, 18 березня 2016 року Порошенко ветував законопроекти №3830-3 і №3831-2 про фінансування професійної технічної освіти.

Перший з них виділяє 997,865 млн гривень на субвенцію від державного місцевим бюджетам на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах.

Другий - вводить субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам для підтримки підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах і дозволяє спрямовувати її на оптимізацію їх мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram