ГоловнаПолітика

Президент ЄБРР запевнив Порошенка у подальшій підтримці України

Зустріч відбулася під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Президент ЄБРР запевнив Порошенка у подальшій підтримці України
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сумою Чакрабарті, інформує прес-служба глави держави.

Під час участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі співрозмовники обговорили перспективи розвитку співробітництва та впровадження інвестиційних проектів за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Глава Української держави висловив сподівання на збільшення обсягу фінансових ресурсів ЄБРР для співпраці з Україною в 2017 році.

Президент Європейського банку реконструкції і розвитку запевнив Президента Петра Порошенка у подальшій підтримці з боку ЄБРР реформ, здійснюваних в Україні.

На зустрічі окремо обговорювалися питання реформування банківського сектора. С. Чакрабарті високо оцінив дії української влади у питанні націоналізації Приватбанку і підтвердив наміри ЄБРР надалі надавати експертну допомогу у реформуванні цієї банківської установи.

Президент України відзначив ключову роль ЄБРР як адміністратора Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки. Було домовлено продовжувати співпрацю в цій сфері.

Нагадаємо, в 2016 році ЄБРР у 2,5 рази скоротив інвестиції в Україну. У листопаді президент банку Сума Чакрабарті заявив, що ЄБРР інвестував в Україну 400 млн євро, а в наступному році ця сума може бути збільшена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram