ГоловнаПолітика

Японія передала українським прикордонникам медобладнання на 22,5 млн гривень

Донором проекту виступив уряд Японії за сприяння UNOPS.

Японія передала українським прикордонникам медобладнання на 22,5 млн гривень
Фото: president.gov.ua

Уряд Японії передав Центральному клінічному госпіталю Державної прикордонної служби України високотехнологічне медичне обладнання на 22,5 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті президента.

У церемонії передачі обладнання взяв участь президент Петро Порошенко, посол Японії в Україні Сігекі Сумме, заступник виконавчого директора офісу проектної підтримки Організації Об'єднаних Націй Віталій Ваншелбойм і голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

"Сьогоднішня передача медичного обладнання є не тільки прикладом співпраці України, ООН і Японії, але і першою подією Року Японії в Україні, символізує тісний контакт між Україною та Японією. Це чітко відображає ті пріоритети, які сьогодні в мене як у президента, в командуванні прикордонних військ, ЗСУ, щоб ви - найкращі Українці, герої, еліта країни - отримували належну допомогу. Упевнений, ви її тут отримаєте", - сказав Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Серед переданого обладнання - комп'ютерний томограф "Toshiba" 2016 року, відеоендоскопічний комплект "Olympus", цифрова рентгенівська система "Calypso".

Фото: president.gov.ua

"Донором проекту виступив уряд Японії за сприяння Офісу проектної підтримки ООН (UNOPS). Загальний бюджет становив 22 млн 502 тис. грн", - наголошено в повідомленні.

Фото: president.gov.ua

"Нове обладнання дозволить здійснювати високоточну діагностику і надавати якісну медичну допомогу в першу чергу пораненим у зоні антитерористичної операції військовослужбовцям, які прибувають у медустанову на лікування, ветеранам АТО, прикордонникам і членам їхніх сімей", - зазначив начальник відділення діагностики госпіталю Василь Петренко.

За його словами, всі послуги для них будуть безкоштовними.

Нагадаємо, Порошенко підписав указ про відзначення Року Японії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram