ГоловнаПолітика

Адміністрацію морпортів України очолить латиш Райвіс Вецкаганс

Міністр інфраструктури анонсував початок реформи морської галузі.

Адміністрацію морпортів України очолить латиш Райвіс Вецкаганс
Райвис Вецкаганс
Фото: db.lv

Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував початок реформи морської галузі в Україні.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

За словами міністра, ключовою у цьому процесі є реформа державного підприємства "Адміністрація морських портів України". Новим керівником ДП стане громадянин Латвії Райвіс Вецкаганс.

Омелян наголосив, що рішення про зміну керівництва АМПУ було прийнято на тлі численних порушень і зловживань. Причому відповідні зміни були анонсовані ним ще на початку грудня 2016 року.

"Можливо, саме це спонукало керівництво, яке ми зараз змінюємо, виписати собі премії за грудень у розмірі від 700 тис. гривень до 1,5 млн гривень на людину. І це тільки офіційні премії. Можна тільки уявити масштаби зловживань на держпідприємстві", - зауважив міністр.

Із метою нормалізації роботи підприємства, МІУ призначило в. о. керівника АМПУ Сергія Гронського.

"Це тимчасовий захід із метою встановлення нормального робочого діалогу між міністерством і АМПУ, а також припинення зловживань, які здійснюються на підприємстві. Вже цього тижня буде призначено нового в. о. керівника АМПУ - Райвіса Вецкаганса", - зазначив Омелян.

Вецкаганс - громадянин Латвії, має більш ніж 16 років досвіду в управлінні підприємствами сектора транспорту і логістики, пароплавства та фінансових послуг. Займав посади члена правління, віце-президента АТ "Латвійське пароплавство", члена правління найбільшого портового терміналу з обробки насипних і генеральних вантажів у країнах Балтії Rigas Centralais Terminals, голови правління Riga Container Terminal.

Нагадаємо, в грудні Омелян анонсував зміни в АМПУ через її "неефективність і непрозорість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram