ГоловнаПолітика

МЗС України висловило протест через заяви Марін Ле Пен про Крим

Дії країни-агресора рішуче засуджені всіма цивілізованими країнами світу.

МЗС України висловило протест через заяви Марін Ле Пен про Крим
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ України висловлює обурення заявою кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен на підтримку тимчасової окупації й анексії Криму Російською Федерацією.

Про це йдеться на сайті МЗС.

"Нагадуємо, що ці дії держави-агресора були рішуче засуджені всіма цивілізованими країнами світу, що підтверджується резолюціями Генасамблеї ООН 2014 і 2016 років, а також численними рішеннями і документами ЄС, НАТО, Ради Європи. Франція разом з іншими партнерами по G7 і ЄС ввела проти Росії санкції, скасування яких можливе тільки після припинення російської агресії проти України і деокупації Криму і Донбасу", - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслюють, що, роблячи такі заяви, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, французький політик "виявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України й ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права".

"У зв'язку із цим нагадуємо, що такі заяви, а також дії, що порушують українське законодавство, обов'язково матимуть наслідки, як це вже було з окремими французькими політиками, яким заборонили в'їзд в Україну", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, кандидат у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією «не була нелегальною». Українське МЗС висловило обурення у зв'язку з цією заявою Марін Ле Пен, а в Службі безпеки заявили про готовність заборонити їй в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram