ГоловнаСвіт

Помірна опозиція Сирії призупинила підготовку до мирних переговорів

Повстанці звинувачують армію Асада в порушенні режиму припинення вогню.

Помірна опозиція Сирії призупинила підготовку до мирних переговорів
Сирийская армия
Фото: www.arms-expo.ru

Кілька помірних опозиційних угруповань у Сирії припинили підготовку до мирних переговорів, які повинні пройти найближчим часом в Астані.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву представників угруповань, об'єднаних у так звану Вільну сирійську армію.

Як випливає із заяви опозиціонерів, рішення припинити підготовку до мирних переговорів пов'язане з тим, що сирійська урядова армія порушує перемир'я, оголошене з 30 грудня.

У заяві також повідомляють, що найсильніше перемир'я порушували в районі північного заходу від Дамаска, в долині Ваді-Барада, яку утримує сирійська опозиція. Як підкреслили представники угруповань, будь-яка підготовка до переговорів припинена, поки урядові війська в Сирії, а також їхні прихильники не перестануть порушувати оголошене перемир'я.

Про припинення вогню на території Сирії стало відомо 29 грудня. Угода про припинення вогню і початок мирних переговорів стали результатом спільної роботи, зокрема Росії та Туреччини.

У документі вказувалося, що режим припинення вогню набуде чинності опівночі 30 грудня. При цьому на боротьбу з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" перемир'я не поширюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram