ГоловнаСвіт

У Берліні пройшов обшук у можливого спільника терориста Амрі

За версією слідства, підозрюваний знав про плани Амрі і, ймовірно, допомагав йому втілити їх.

У Берліні пройшов обшук у можливого спільника терориста Амрі
Фото: EPA/UPG

Слідчі в Берліні у вівторок, 3 січня, провели обшук в одному з притулків для біженців, де жив чоловік, який, імовірно, підтримував контакт із головним підозрюваним у скоєнні нападу на різдвяному ярмарку в Берліні Анісом Амрі.

Про це повідомили у Федеральній прокуратурі Німеччини, передає Deutsche Welle.

Згідно з повідомленням, є підозри, що 26-річний виходець із Тунісу знав про плани Амрі і, ймовірно, допомагав йому втілити їх. За версією правоохоронних органів, обидва тунісці познайомилися наприкінці 2015 року і навіть "незадовго до нападу" ще тісно контактували.

Крім того, було проведено обшук в іншому помешканні в Берліні, де живе інший чоловік, з яким контактував Амрі. Цю людину слідчі називають свідком.

"Обшуки проводили з метою отримати ще більше даних про поведінку Аніса Амрі до і після скоєння нападу", - відзначають у прокуратурі.

Нагадаємо, увечері 19 грудня вантажівка в'їхала в натовп людей на різдвяному ярмарку в центрі Берліна. Загинули 12 осіб, зокрема громадянин України, близько 50 були поранені. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". На кермі і в кабіні вантажівки виявлено відбитки пальців тунісця Аніса Амрі. Крім того, в кабіні поліція також знайшла його посвідчення.

Аніса Амрі вбили 23 грудня поліцейські Мілана, коли він відмовився показати свої документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram