ГоловнаПолітика

Луценко заявив, що Кацуба погодився на угоду зі слідством

За словами генпрокурора, це передбачає визнання провини, свідчення на співучасників і відшкодування збитків державі.

Луценко заявив, що Кацуба погодився на угоду зі слідством
Фото: пресс-служба Юрія Луценко

Колишній заступник голови НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба пішов на угоду зі слідством.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє "112 Україна".

"Станом на вчора Олександр Кацуба написав чомусь на моє ім'я, замість того, щоб написати на ім'я слідчого ... заяву про готовність укласти угоду зі слідством. Це передбачає визнання провини, викривальні покази на лідерів злочинного угруповання, а також - відшкодування посильної компенсації за завдану шкоду. Зважаючи на те, що йому інкримінується розкрадання кількох мільярдів, у мене буде дуже складна ситуація з ймовірністю здійснення угоди з сумою, яку він пропонує. Вона, по-моєму, не зовсім адекватна заподіяним державі збиткам", - заявив Луценко.

Він також наголосив, що все залежатиме від того, які свідчення і факти про інших учасників розкрадання надасть Кацуба.

Нагадаємо, проти братів Кацубів порушили кримінальну справу навесні 2014 року. 17 червня 2016 року було затримано Олександра Кацубу. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Зокрема, ГПУ підозрює його в причетності до присвоєння 449,9 млн гривень коштів "Нафтогазу".

Лідер депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік обговорював із генпрокурором Луценком імовірну співпрацю Кацуби зі слідством. Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

У середу, 21 грудня, у Вінницькій області застрелився колишній заступник голови "Нафтогазу" Геннадій Юр'єв, який перебував у розшуку у справі братів Кацубів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram