ГоловнаПолітика

Нацполіція перекваліфікувала справу про напад на синагогу в Умані

Винуватцям тепер загрожує до восьми років в'язниці.

Нацполіція перекваліфікувала справу про напад на синагогу в Умані
Фото: izrus.co.il

Дії зловмисників, які в ніч на 21 грудня осквернили могильний комплекс цадика Нахмана в Умані, кваліфіковано за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

Про це повідомляють на сайті МВС з посиланням на в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

"Головним управлінням Нацполіції в Черкаській області створено спеціальну оперативно-слідчу групу, до якої увійшли досвідчені і компетентні співробітники з метою якнайшвидшого розкриття злочину. На місці проводять невідкладні слідчі дії, встановлюють усі обставини та свідків кримінального злочину", - зазначив Троян.

Нагадаємо, спочатку напад на синагогу в Умані поліція кваліфікувала як хуліганство (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу).

Група молодиків увірвалися в ніч проти середи в синагогу в Умані на могилі рабі Нахмана, облила приміщення червоною фарбою і закидала шматками свинини. Погромники залишили в приміщенні свинячу голову з вирізаною на ній свастикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram