ГоловнаПолітика

Росія завезла в Крим ядерну зброю, - Джемілєв

Півострів "перетворили на військову базу".

Росія завезла в Крим ядерну зброю, - Джемілєв
Фото: www.dyvys.in

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, виступаючи в Європейському парламенті в рамках дебатів, присвячених незаконній анексії Криму Росією, заявив, що окупанти завезли до Криму ядерну зброю, а кримськотатарський народ витісняють із півострова.

Про це повідомляє УНІАН.

"За нашими даними, на півострів навіть завезли ядерне озброєння. Інформаційні служби Меджлісу мають у своєму розпорядженні дані: завезено шість ядерних боєголовок", - повідомив Джемілєв.

За його словами, окупований Крим зараз "перетворили на військову базу".

"Згідно з інформацією нашої контррозвідки, там близько 70 тисяч військових, включаючи ФСБ, поліцію", - розповів лідер кримських татар.

Джемілєв також переконаний, що "військового шляху звільнення Криму" немає.

"Ми думаємо, що звільнення Криму можливе лише дипломатичним шляхом, шляхом тиску на агресора. Однин із головних засобів - це жорсткі санкції. Як вам відомо, після окупації Радянським Союзом Афганістану були застосовані жорсткі санкції, що призвело до його розпаду. Ми сподіваємося, що санкції, які застосовані до агресора, також призведуть до звільнення окупованих територій. Але я думаю, що терміни звільнення повинні бути значно звужені, ніж після окупації Афганістану", - деталізував він. Лідер кримських татар зазначив, що приблизно 95% репресій, які відбуваються на території окупованого півострова, припадає на кримських татар. Джемілєв також нагадав, що в Криму таємно викрадають людей.

"У тому, що до цих викрадень причетні каральні органи Російської Федерації, у нас немає ніякого сумніву, і в нас є докази. Політика влади щодо корінного народу зведена до того, щоб зробити все можливе, аби виштовхнути його за межі Криму", - наголосив він.

Разом з тим, за словами Джемілєва, він закликає співвітчизників "не залишати Крим, залишатися на батьківщині та чекати звільнення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram