ГоловнаПолітика

Геращенко виявила крадіжку бензину на своїй службовій машині

Перший віце-спікер звинуватила директора парламентської автобази в махінаціях. 

Геращенко виявила крадіжку бензину на своїй службовій машині
Фото: Макс Требухов

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що автобаза апарату парламенту щомісяця списує бензин на тисячі гривень на її службовій машині.

У своєму фейсбуці Геращенко повідомила, що з дня призначення користувалася службовою машиною, але мало.

Вирішивши розібратися, скільки на неї було витрачено, вона отримала довідку від керівника транспортного відділу Ради.

"У результаті - ШОК. Згідно з довідкою, машина в день "намотує" не менш ніж 120 км, серед іншого у дні моїх щотижневих відряджень до Мінська!!! У серпні, коли я мала офіційну відпустку і була відсутня в Києві, згідно з цією довідкою, машина намотала 4229 км (це при тому, що я працювала тільки в день зустрічі президента з матерями полонених і потім вже з 23 серпня). У вересні, коли у мене було багато відряджень і я не бачила дітей тижнями, машина намотала 5000 км. Очевидно, ця довідка, підписана директором автобази, свідчить про їхню впевненість у повній безкарності і в тому, що я просто не буду читати і розбиратися. І якщо на одній машині можна красти і списувати сотні літрів бензину на місяць, то важко уявити, що відбувається загалом. Щомісяця тільки на ОДНІЙ машині списується або крадеться до 10 тисяч гривень", - написала перший віце-спікер.

Геращенко ініціювала створення комісії щодо цього факту і звернулася до колег-депутатів, щоб ті перевірили, скільки списують на них.

Вона вважає, що потрібно негайно призначити керівника апарату ВР, адже саме він має розбиратися з бюджетом парламенту і звітувати за витрачені кошти.

"Ну а щодо директора автобази, то, по-моєму, це списування бензину в особливо великих розмірах ... І це не просто звільнення, а кримінальна справа і звільнення за статтею", - підсумувала Геращенко.

Керівником автобази Управління справами апарату парламенту є Андрій Нагорний. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram