ГоловнаПолітика

Голова Венеціанської комісії зауважив зменшення політичної корупції в Україні

Корупція в судах залишається, заявив Джанні Букіккіо.

Голова Венеціанської комісії зауважив зменшення політичної корупції в Україні
Джанни Букиккио
Фото: dyvys.in

В Україні після перемоги Майдану зменшилася політична корупція, але рівень корупції в судах залишається значним, заявив голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо.

"Корупція залишається фактором дестабілізації для судової системи. На практиці ми розрізняємо політичну і звичайну корупцію. Політичну корупцію, здається, було зменшено з часів Революції на Майдані, а звичайна корупція в судовій системі й інших державних структурах залишається актуальною в порядку денному, і з нею необхідно дійсно боротися", - сказав він, виступаючи в п'ятницю в Києві на відкритті міжнародної конференції з нагоди 20-річчя Конституційного суду України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Інша проблема, за словами Букіккіо, пов'язана не тільки з корупцією, а й з простою некомпетентністю. За його словами, рішення судів часто недостатньо обґрунтовані, не поодинокі випадки, коли такі рішення приймалися і вищими судовими інстанціями.

"Суть судової влади в тому, щоб обґрунтувати судове рішення", - додав він. У цьому контексті голова Венеціанської комісії наголосив, що одним з головних результатів судової реформи має стати те, що некомпетентні судді будуть звільнені.

Нагадаємо, 30 вересня набули чинності зміни до Конституції в частині правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram