ГоловнаПолітика

Тимошенко: мораторій на продаж землі продовжили через загрозу страйків

Лідер "Батьківщини" називає це перемогою своєї партії.

Тимошенко: мораторій на продаж землі продовжили через загрозу страйків

Мораторій на продаж сільськогосподарської землі продовжено на рік, оскільки Президент відчув у повітрі напругу від підготовлених аграріями та партією «Батьківщина» страйків і референдуму щодо «земельного питання».

Про це в ефірі ток-шоу «Шустер live» заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

«Батьківщина» об'єднала зусилля всіх селян, і ми підготували вже по суті справи страйк, всеукраїнський референдум щодо заборони продажу сільськогосподарської землі. Президент миттєво відчув у повітрі напругу і віддав команду своїй фракції і своїм представникам в органах влади, які буквально за кілька годин провели закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на один рік. Вони просто злякалися селян!» - зазначила голова фракції.

Тимошенко впевнена, що перед тим, як починати розмови про продаж с/г землі, треба «створити сімейне фермерство, дати таким підприємствам підтримку держави і після того, як вони попрацюють десятки років на цій землі, - віддати їм землю у власність і реально запустити тільки для фермерів оборот землі».

«У Канаді лише 10% сільськогосподарської землі на вільному ринку. А скільки економіка в Канаді існує? В Ізраїлі взагалі заборонено продавати сільськогосподарську землю. Знаєте чому? Тому, що треба інтелект мати і керувати своєю країною правильно, в інтересах людей і в інтересах нашої стратегічної перспективи», - вважає лідер «Батьківщини».

Політик також нагадала, що окремі сім'ї скупили вже близько мільйона гектарів земельних паїв у тіньовому ринку, а одна зі сімей, яка має в розпорядженні сотні тисяч гектарів - «це, на жаль, сім'я президента».

Продовження мораторію Голова партії вважає великою перемогою «Батьківщини» і аграріїв.

«Тому треба захищатися, треба знати правду, як ми перемогли в боротьбі за мораторій на сільськогосподарську землю», - підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше «Батьківщина» закликала Верховну Раду підтримати законопроект №5123 про продовження мораторію на продаж землі на п'ять років, до 2022 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram