ГоловнаПолітика

Пашинський подав у відставку з посади голови наглядової ради "Укроборонпрому"

Депутат вирішив сконцентруватися на залученні інвесторів в оборонну промисловість.

Пашинський подав у відставку з посади голови наглядової ради "Укроборонпрому"
Сергей Пашинский
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Сергій Пашинський подав у відставку з посади голови наглядової ради "Укроборонпрому".

Про це він оголосив на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"За часів СРСР на території України був сконцентрований колосальний потенціал військово-промислового комплексу. Виготовляли все: починаючи від міжконтинентальних балістичних ракет і закінчуючи бронетехнікою, танками та іншою зброєю", - заявив Пашинський.

Депутат підкреслив, що за останні 25 років увесь цей потенціал було практично знищено. "І коли у 2014 році в нас почалася війна, ми зустріли її без боєздатної армії і з величезною кількістю оборонних заводів, на деяких з котрих уже дерева росли на дахах. У таких умовах довелося відбудовувати армію і потенціал нашого ВПК", - нагадав він.

Пашинський наголосив, що за 2,5 року була виконана колосальна робота, але її все одно не вистачає. "Тактичні завдання були виконані, але якщо говорити у стратегічній перспективі, ми приходимо до висновку, що в такому стані оборонпром як державний концерн не повинен існувати. Пункт перший - це колосальна регламентованість і заінструктованість, яка не дає йому розвиватися. Пункт другий - дуже мало нових технологій. Третій момент - дуже багато зброї і елементів військового спорядження в Україні не виготовлялося, і якщо ми хочемо це мати, потрібно починати з нуля", - сказав він.

Депутат вважає, що без іноземних інвестицій і технологій він не бачить можливості розвивати "Укроборонпром". Тому він вирішив сконцентруватися на інституційних змінах оборонної промисловості та залученні інвесторів в Україну. Щоб виключити звинувачення у зловживаннях, він вирішив подати з посади голови наглядової ради "Укроборонпрому".

"Є двозначність у тому, що я одночасно голова комітету і голова наглядової ради "Укроборонпрому", і тому я прийняв рішення і звернувся до президента з проханням скласти з мене повноваження голови наглядової ради "Укроборонпрому". Я буду концентруватися на лобіюванні не оборонпрому, а військово-промислового комплексу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram