ГоловнаПолітика

БПП не голосуватиме за візовий режим з Росією, - нардеп

На думку Гончаренка, Україна до цього не підготовлена.

БПП не голосуватиме за візовий режим з Росією, - нардеп

Фракція "Блок Петра Порошенка" не голосуватиме за проект постанови Верховної Ради щодо звернення до Кабінету Міністрів про припинення дії міжурядової угоди про безвізові поїздки українців до Росії.

Про це заявив у кулуарах парламенту заступник керівника фракції Олексій Гончаренко, повідомляє "Укрінформ".

"Я розумію емоційність цього кроку - показати щось там Путіну, але Путіну від цього ні холодно ні жарко, а мільйонам українців від цього може бути дуже боляче. Тому тут потрібно думати насамперед про українських громадян, а не про те, як отримати якийсь політичний піар", - сказав нардеп.

За словами Гончаренка, в зв'язку з цим фракція вирішила не підтримувати введення візового режиму з РФ.

Він також зауважив, що в цьому питанні потрібно враховувати і позицію уряду. Зокрема, за його словами, позиція міністра закордонних справ така: "це неправильно робити, і ми до цього не підготовлені".

Нагадаємо, в грудні 2015 року введення візового режиму з Росією підтримав секретар РНБО Олександр Турчинов. Однак, за його словами, уряд зволікав з введенням візового режиму, побоюючись у відповідь заходів з боку Росії.

У лютому спікер парламенту Андрій Парубій разом з іншими депутатами зареєстрував постанову про припинення угоди про безвізовий режим між Україною та РФ.

3 жовтня Парубій запропонував повернутися до розгляду цього питання через затримання в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram