ГоловнаСвіт

Віце-канцлер Німеччини виступив за поступове зняття санкцій з Росії

Зігмар Габріель в Москві зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним.

Віце-канцлер Німеччини виступив за поступове зняття санкцій з Росії
Фото: nnm.me

Віце-канцлер Німеччини, міністр економіки і енергетики Зігмар Габріель заявив, що виступає за поступове зняття з Росії міжнародних економічних санкцій, введених після анексії кримського півострова.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Разом з міністром закордонних справ Німеччини я виступаю за те, щоб санкції, введені після анексії Криму, можна було поступово знімати із прогресом у виконанні Мінських угод", - сказав Габріель журналістам перед вильотом до Москви, де він планує зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, членами кабінету міністрів і представниками бізнесу.

"Моя поїздка в Росію припадає на той момент, коли у нас дуже напружена ситуація, і ми не чекаємо швидких або легких результатів. Але саме з цієї причини, ізоляція і конфронтація не обіцяють ніяких перспектив і не є розумною політикою", - цитує його слова агентство Рейтерс. Габріель додав, що бачить великий потенціал у економічних зв'язках Німеччини з Росією.

Зігмар Габріель очолює Соціал-демократичну партію Німеччини. Вона входить у правлячу коаліцію з блоком ХДС/ХСС канцлера Ангели Меркель.

Нагадаємо, 16 вересня Рада Європейського союзу продовжила на 6 місяців, до 15 березня 2017 року, термін дії санкцій проти російських чиновників і організацій, введених в 2014 році через агресію проти України.

Санкції ЄС діють щодо 146 осіб та 37 організацій. Вони передбачають заборону на поїздки на територію Євросоюзу і заморожування активів на території блоку. Востаннє ЄС продовжував термін їхньої дії в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram