ГоловнаПолітика

МВС почало закупівлю гібридних позашляховиків за кіотські гроші

Майже мільярд витратять на придбання 651 автомобіля Mitsubishi Outlander.

МВС почало закупівлю гібридних позашляховиків за кіотські гроші
Фото: http://mvs.gov.ua

МВC оголосило тендер на закупівлю 651 автомобіля Mitsubishi Outlander в гібридній модифікації для потреб Нацполіції. На придбання машин спрямують 956 млн грн, які Україна отримала від Японії в рамках Кіотського протоколу.

Як повідомляють на сайті МВС, закупівля буде відбуватися через систему ProZorro.

"Мінприроди за дорученням Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями про можливість направлення 956 млн грн на придбання автомобілів із гібридною силовою установкою в розмірі 100% від всієї решти коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в рамках Кіотського протоколу", - цитують слова міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

Нові гібридні автомобілі поєднують бензиновий і два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV).

"651 автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) з гібридною силовою установкою надійде в патрульну поліцію, групи швидкого реагування, а також обласні та територіальні відділення поліції", - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати пального за рік можна заощадити близько 330 мільйонів гривень. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто", - додав Аваков.

Нагадаємо, 27 травня на засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення про використання залишку отриманих від Японії "кіотських" коштів на закупівлю гібридних автомобілів для Нацполіції.

Раніше "кіотські" кошти були, зокрема, використані для модернізації рухомого складу київського метрополітену (близько 1,9 млрд грн) і модернізації парку автомобілів Міністерства внутрішніх справ (понад 0,5 млрд грн).

У складі Нацполіції на нових машинах їздять патрульні поліцейські. Більш ніж 1500 гібридних Toyota Prius Японія передала Україні в обмін на використання квоти по викидах парникових газів. Восени минулого року МВС закупило для патрульних 192 автомобілі Renault Dokker і 104 автомобілі Renault Duster. Також патрульні отримали 100 автомобілів Hyundai Sonata, які раніше використовували як таксі в аеропорту "Бориспіль" (закрите Sky Taxi).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram