ГоловнаПолітика

Порошенко попросив організувати йому телефонну розмову з Путіним

Україна хоче більше спостерігачів ОБСЄ на півдні Херсонської області.

Порошенко попросив організувати йому телефонну розмову з Путіним
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ ініціювати телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського лідера за підсумками наради, яку він провів із керівниками силових органів і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним у зв'язку з кримськими подіями.

Також Порошенко планує провести телефонну розмову в тристоронньому режимі з канцлером ФРН Анґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом (члени "нормандської четвірки"), а також розмови з віце-президентом США Джо Байденом, президентом Європейської ради Дональдом Туском.

Клімкін також повинен доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді Безпеки ООН і докладно поінформувати про розвиток подій. "Слід звернутися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ в районі адміністративного кордону з Кримом і вимагати від російської сторони, окупаційних військ допустити представників СММ ОБСЄ до об'єктів у Криму", - сказав президент.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички військовослужбовця ЗС РФ.

Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України і РФ, які "надавали сприяння в підготовці терактів", у т. ч. жителя Енергодара Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони також спростували обстріл Криму з материкової частини України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram