ГоловнаСвіт

Путін вніс у Держдуму законопроект про безстрокове розміщення авіації в Сирії

У документі наголошено, що російську авіагрупу розміщено на аеродромі Хмеймім на прохання сирійської сторони.

Путін вніс у Держдуму законопроект про безстрокове розміщення авіації в Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін вніс на ратифікацію в Держдуму проект угоди між Росією і Сирією про безстрокове розміщення авіагрупи збройних сил РФ у районі аеродрому Хмеймім (провінція Латакія).

Документ опубліковано в базі даних нижньої палати російського парламенту.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що авіагрупу розміщено на аеродромі Хмеймім на прохання сирійської сторони. Відповідно до документа, інфраструктуру аеропорту і необхідну територія за погодженням сторін надають у користування російським військовим безоплатно.

"Застосування російської авіаційної групи здійснюється відповідно до рішення її командира за планами, погодженими сторонами. Склад російської авіаційної групи визначається російською стороною за погодженням із сирійською стороною", - йдеться в проекті угоди.

29 липня повідомляли, що уряд Росії схвалив угоду про розгортання в Сирії російської авіагрупи і подав її президенту для внесення на ратифікацію в Держдуму. Договір підписали в Дамаску 26 серпня 2015 року.

30 вересня 2015 року Росія почала військову операцію в Сирії, а 14 березня 2016 року Путін доручив вивести основні сили.

Росію неодноразово викривали в неправдивості заяв про цілі авіаударів, яких завдавали по противниках Башара Асада в лавах сирійської опозиції і які призводили до загибелі мирних сирійців. У Міноборони РФ, проте, заявляли, що російська авіація завдає ударів у Сирії тільки по тих об'єктах, де немає мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram