ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 42 рази відкривали вогонь по силах АТО на Донбасі

Військові відбили атаку терористів у районі Богданівки.

Бойовики 42 рази відкривали вогонь по силах АТО на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксовано 42 випадки порушення режиму припинення вогню. З них 21 - на Донецькому напрямку, 19 - на Маріупольському і два - на Луганському.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку з мінометів і кулеметів обстрілювали позиції військових у районі Авдіївки і Невельського. У Зайцевому і Нижньому Лозовому терористи застосували БМП (16 пострілів). По Опитному били з протитанкового ракетного комплексу. По позиціях бійців у Луганському бойовики били з озброєння БМП і кулеметів великого калібру, також на цій ділянці активізувався ворожий снайпер.

На Маріупольському напрямку з мінометів, гранатометів і кулеметів сепаратисти обстріляли укріплення ЗСУ у Водяному, де також використовувалося озброєння БМП. По позиціях військових у Красногорівці, Тарамчуку і Гранітному терористи відкривали гранатометний вогонь, у Новотроїцькому та Павлополі - мінометний. Поблизу Мар'їнки зафіксовано вогонь із зенітної установки. Неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. У районі Мар'їнки і Широкиного активність продемонстрували снайпери бойовиків.

Близько 22:00 група диверсантів (близько 8 осіб) підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись за 500 м диверсанти відкрили вогонь із гранатометів і стрілецької зброї.

"Українські військові були готові до провокацій і дали гідну відсіч. Через годину противник відступив. Втрат серед особового складу української сторони немає", - зазначили у штабі.

На Луганському напрямку по українських позиціях у Новозванівці і Лопаскіному бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. З другої половини дня на цьому напрямку спостерігалося затишшя.

Також бойовики відновили активну аеророзвідку в Донецькій області, де тричі було зафіксовано польоти безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, раніше "ДНР" заявила про готовність обміняти 42 українських заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram