ГоловнаСуспільствоПодії

Головного фітосанітарного інспектора Житомира спіймали на хабарі

Середньомісячний дохід чиновника оцінили у 100 тисяч гривень

Головного фітосанітарного інспектора Житомира спіймали на хабарі
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила механізм систематичного отримання хабарів головним фітосанітарним інспектором Житомира і його підлеглим.

До повноважень головного інспектора управління Держпродспоживслужби входить виняткове право видавати сертифікати відповідності, необхідні для експорту лісоматеріалів і продуктів рослинного походження. Співробітники спецслужби задокументували, що чиновник спільно з фахівцем лабораторних досліджень вимагали гроші за безперешкодне проходження фітосанітарного контролю і за видачу сертифікатів більшості експортерів, зареєстрованих у Житомирі, повідомляється на сайті спецслужби.

Розмір хабара залежав від обсягів продукції і становив від трьохсот до трьох тисяч гривень. За попередніми оцінками, середньомісячний дохід зловмисників становив 100 тисяч гривень.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою і поліцією затримали головного інспектора і лаборанта у службових кабінетах після підрахунку денного "заробітку" в розмірі п'яти тисяч гривень. Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили сім тисяч доларів, записи з датами і сумами отриманих хабарів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram