ГоловнаСвіт

У Сирії збили російський вертоліт Мі-8 (оновлено)

На його борту перебували п'ять осіб

У понеділок, 1 серпня, у сирійській провінції Ідліб було збито російський вертоліт Мі-8, на борту якого перебували троє членів екіпажу і два офіцери. Про це повідомили "Интерфакс" у міноборони РФ.

Фото: twitter.com/JulianRoepcke

"1 серпня у провінції Ідліб у результаті обстрілу з землі збито російський військово-транспортний вертоліт Мі-8, що повертався на авіабазу Хмеймім після доставлення гуманітарної допомоги в місто Алеппо. На борту вертольота перебували три члени екіпажу і два офіцери російського Центру примирення сторін конфлікту в Сирії. Доля російських військовослужбовців з'ясовується через усі доступні канали", - сказали у військовому відомстві РФ.

Тим часом у соціальних мережах з'явилися фотографії збитого повітряного судна, документів пілота (за неофіційною інформацією, його звати Олег Шеламов), а також тіла одного з загиблих.

Фото: twitter.com/CITeam_ru

Оновлення. Всі п'ятеро осіб на борту вертольота Мі-8 загинули, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Ви вже, на жаль, знаєте трагічну новину, яка надійшла з Сирії. Там розбився вертоліт, який був збитий із землі, - цитує  Пєскова РБК. - Усе, хто був у вертольоті, наскільки ми знаємо, загинули".

Нагадаємо, 8 липня двоє російських військових льотчиків-інструкторів загинули в районі Пальміри після того, як бойовики ІДІЛ підбили вертоліт Мі-25 під їхнім управлінням. Вони були 12-м і 13-м російськими військовими, чию смерть під час військової операції підтверджено офіційно.

Російська військова операція в Сирії із залученням ВКС РФ почалася 30 вересня 2015 року, коли Рада Федерації схвалила використання російських військ у цій країні.

У війні взяли участь російські бомбардувальники і штурмовики, а також далека авіація і кораблі Каспійської флотилії та Чорноморського флоту, які завдавали ударів по терористах за допомогою крилатих ракет "Калібр". Також було залучено морську піхоту, десантників і комплекси ППО.

14 березня Путін наказав почати виведення російських військових із Сирії, але певна кількість військовослужбовців усе ж залишилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram