ГоловнаСвіт

Спроба перевороту коштувала економіці Туреччини $100 млрд, - міністр торгівлі

В Анкарі впевнені, що заколотники створили Туреччині "імідж країни третього світу"

Спроба перевороту коштувала економіці Туреччини $100 млрд, - міністр торгівлі
Попытка переворота в Турции
Фото: DailySabah / Twitter

Спроба державного перевороту коштувала економіці Туреччини 300 млрд лір (близько $100 млрд).

Про це заявив міністр торгівлі і митниці Туреччини Бюлент Тюфенкчі, інформує Hurriyet.

"Якщо ми оцінимо всі ці літаки, вертольоти, зброю, бомби і (зруйновані) будівлі, то вартість їхня становить, як мінімум, 300 мільярдів лір", - сказав міністр.

Він зазначив, що ця цифра може вирости, коли буде проведено докладні розрахунки. За його словами, багато іноземців скасували свої візити до Туреччини, оскільки бунтівники створили їй "імідж країни третього світу".

"Ті, хто бачив танки на вулицях і бомбардування парламенту, не приїде до Туреччини. Усе це збільшить втрати у середньостроковій перспективі", - додав Тюфенкчі.

При цьому міністр підкреслив, що ринки успішно впоралися з цією ситуацією. Якби такий переворот стався в багатьох інших країнах, то ринки, ймовірно, закрилися б на тиждень, вважає він. Але в Туреччині спроба перевороту сталася 15 липня, а банки і біржі відкрилися вже 18 липня, підсумував міністр.

Турецькі військові спробували влаштувати державний переворот у ніч на 16 липня. Однак незабаром влада Туреччини взяла ситуацію під контроль. У результаті заколоту загинули 265 осіб.

Після спроби перевороту в Туреччині було затримано понад 18 тис. осіб. Крім того, 60 тис. осіб, в тому числі суддів, учителів та журналістів, було звільнено. Влада Туреччини вважає організатором заколоту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram