ГоловнаСвіт

Виборчий штаб Трампа: ми не причетні до зміни політики республіканців у питанні України

Голову виборчого штабу Трампа звинуватили у брехні.

Виборчий штаб Трампа: ми не причетні до зміни політики республіканців у питанні України
Пол Манафорт

Голова виборчого штабу кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа Пол Манафорт відкинув повідомлення, згідно з яким штаб Трампа просував пом'якшення в позиції Республіканської партії про допомогу Україні для захисту від російської агресії.

Про це повідомляють на сайті TPM.

Зокрема під час телепередачі "Зустріч із пресою" на каналі NBC Манафорт, відповідаючи на запитання ведучого Чака Тодда про його причетність до зміни політики партії щодо України, сказав: "Я не причетний. Насправді я навіть не чув про це, допоки наша (республіканців - ред.) конвенція не закінчилася".

За словами Манафорта, кампанія Дональда Трампа не має на меті змінювати політику Республіканської партії щодо України і ніяк із цим не пов'язана.

Коментарі радника Трампа суперечать статті відомого журналіста Джоша Рогіна, опублікованій у The Washington Post 18 липня. За даними останнього, кампанія Трампа "працювала за лаштунками минулого тижня, щоб переконатися, що нова республіканська платформа не буде вимагати надати зброю Україні для боротьби з російськими та повстанськими силами".

Як уточнює Рогін, коли в політичну платформу Республіканської партії запропонували внести поправку, в якій йшлося про те, що США повинні допомогти Україні, "надавши їй летальну оборонну зброю", втрутилися члени штабу Трампа, які замість цього написали, що США повинні запропонувати Україні "належну допомогу".

Після того, як Манафорт відкинув свою причетність до дій, спрямованих на зміни політики в допомозі Украні, Рогін прокоментував його заяву у своєму Twitter.

"Манафорт збрехав на @meetthepress. Він сказав, що ніхто з кампанії (Трампа - ред.) не працював з частиною платформи (республіканців - ред.) стосовно України. Повна брехня", - написав Рогін.

Сам Трамп також спростовує свою причетність до зміни платформи в питанні України.

"Я не брав участі в цьому", - сказав він на ABC, коли в нього запитали про зміни в платформі.

Як повідомляли раніше, Трамп заявив, що  спроби повернути Крим Україні спровокують Третю світову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram