ГоловнаПолітика

Холодницький зажадав справу на нардепа Дейдея (НФ)

Депутат погрожував прокурорам САП.

Холодницький зажадав справу на нардепа Дейдея (НФ)

Заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з рапортом про початок досудового розслідування проти нардепа Євгена Дейдея ("Народний фронт").

"17 липня 2016 року під час розгляду в Солом'янському районному суді міста Києва клопотання про застосування до підозрюваного Переломи С.В. запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою народний депутат України VIII скликання Дейдей Євген Сергійович, 12.07.1987 року народження, разом з іншими особами відкрито, у присутності представників засобів масової інформації, висловлював погрози фізичної розправи і ображав гідність процесуального керівника в кримінальному провадженні - заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка і мого першого заступника Максима Грищука, протягом усього часу розгляду судом клопотання кілька разів вигукував образливі висловлювання в бік сторони обвинувачення", - написав Холодницький у фейсбуці.

Холодницький угледів у діях Дейдея протиправний умисел перешкодити законній діяльності прокурорів, а також тиск на суд. Дії нардепа Холодницький кваліфікує за ч. 1 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, депутати від "Народного фронту" хотіли взяти на поруки першого заступника голови "Нафтогазу" і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому, але суд відмовив їм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram