ГоловнаПолітика

Топ-менеджер ОПЗ звинуватив Саакашвілі у спробі заробити на заводі

Микола Щуриков зробив заяву в суді, де йому обирають запобіжний захід.

Топ-менеджер ОПЗ звинуватив Саакашвілі у спробі заробити на заводі

Заступник директор Одеського припортового заводу Микола Щуриков заявив, що голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі намагається заробити на заводі.

Про це він сказав журналістам у Солом'янському районному суді Києва, де Щурикову сьогодні мають обрати запобіжний захід у кримінальному провадженні про розкрадання коштів ОПЗ.

"Є організоване міжнародне угруповання. Якщо ми візьмемо справу, яку сьогодні слухають, вона почалася задовго до того, як я потрапив на ОПЗ, десь за півроку. Якщо ви пам'ятаєте, наприкінці минулого року була урядова криза. Тоді пан Саакашвілі виступив у ЗМІ, заявивши про 90 млн доларів збитків, завданих заводу. Коли я це почув, я пішов на ефір і сказав Саакашвілі, що він не правий і я доведу зворотне. Завод отримує зиск від усіх підписаних контрактів. Сказав, що я готовий на поліграфі відповісти на будь-які питання, і я не бачу, що я когось обдурив або змовився з кимось", - заявив Щуриков.

"Цілі, які переслідував Саакашвілі... Ви знаєте, що він мітив у той час на прем'єра, а друге - він губернатор області, де розташований ОПЗ. І в разі зміщення директора підприємства він став би учасником заміни його на іншу особу. Йому сприяв заступник ГПУ і керівник Одеської обласної прокуратури пан Сакварелідзе, за часів якого почали порушувати справу щодо ОПЗ. Він мав усі можливості розслідувати цю справу через ГПУ, але чомусь цього не сталося, тому міжнародна організована злочинна група працює через НАБУ, де вона має свого резидента, першого заступника директора НАБУ Углаву", - резюмував Щуриков.

Нагадаємо, Щуриков проходить у кримінальній справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Йому і першому заступнику голови "Нафтогазу України", голові наглядової ради ОПЗ Сергію Переломі закидають розтрату 205 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram