ГоловнаПолітика

Сина Черновецького взяли під варту в Барселоні

11 заарештованих звинуватили у відмиванні щонайменше 10 мільйонів євро "від продажу одного українського банку".

Сина Черновецького взяли під варту в Барселоні
Фото: focus.ua

Суддя інструктажного суду номер 21 міста Барселони ухвалив сину екс-мера Києва Леоніда Черновецького - Степану - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Рішення ухвалено в рамках спецоперації проти відмивання капіталів у каталонській столиці і селищі С'Агаро, повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Diari de Girona.

"Заарештованим висунено звинувачення у відмиванні щонайменше 10 мільйонів євро. Щодо восьмого затриманого, якого також віддали під суд - громадянина Іспанії, - суддя вилучив його закордонний паспорт і заборонив залишати країну", - йдеться в повідомленні.

Ще одне місцеве видання El Periódico зазначає, що кошти, які перебували в обігу затриманих, були «не від відмивання капіталів, а від продажу одного українського банку їхньої власності". Про це виданню повідомила сторона захисту декого із затриманих.

Вранці ця сама газета повідомляла, що з 11 затриманих минулого вівторка тільки 8 були доставлені в суд. Решту поліція відпустила.

Поки що невідомо, чи будуть інших трьох українців, крім Степана Черновецького, чиє затримання підтвердили в МЗС, утримувати під вартою.

Нагадаємо, про затримання Степана Черновецького в Іспанії повідомила газета El Mundo. Пізніше Леонід Черновецький спростував цю інформацію і заявив, що його син перебуває у власному домі в Барселоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram