ГоловнаПолітика

Черновецький спростував затримання свого сина в Іспанії

Екс-мер Києва заявив, що пред'явить поліції Барселони "серйозні позовні заяви".

Черновецький спростував затримання свого сина в Іспанії
Фото: Макс Левин

Колишній мер Києва Леонід Черновецький спростував інформацію про затримання свого сина в Іспанії.

Про це він написав на своїй сторінці у

Фейсбуці.

"Сьогодні вранці дізнався з преси новину, що мого сина нібито затримали в Іспанії за підозрою у відмиванні грошей! Жахлива новина, роздута іспанськими журналістами! Але я відповідально заявляю, що мій син ніколи не займався жодними справами, які навіть межують зі злочинами! Йому це було не потрібно, оскільки на його рахунках достатньо грошей, які він чесно заробив під час продажу банку в Україні! Він чесна людина! І виключно законослухняний!" - написав Черновецький.

При цьому він уточнив, що поліцейські дійсно допитували Степана Черновецького, але не затримували.

"Мій син не затриманий! Це неправда, він перебуває у себе вдома в Барселоні, і зараз відповідає на питання поліції про обставини, пов'язані з якоюсь людиною! Якби його хотіли затримати, то він давно вже був би затриманий! В Іспанії затримати людину нічого не вартує. Упевнений, що сьогодні до вечора поліція перепросить мого сина, але оскільки про нього поліція офіційно заявила в пресу, моя сім'я це так просто їм не подарує! Ми висунемо поліції Барселони серйозні позовні заяви за повідомлення, що ганьблять мого сина!" - додав екс-мер Києва.

Він також заявив, що якщо його син не подасть заяву із цього приводу, то він зробить це сам.

Нагадаємо, сьогодні газета El Mundo повідомила про затримання в Барселоні Степана Черновецького, а також ще десяти осіб. За даними видання, це друга операція проти "російської мафії" в Каталонії за місяць.

Наприкінці червня

в Каталонії затримали вісьмох осіб за підозрою у зв'язках із так званою "російською мафією" - громадян Росії, України й Іспанії. За даними слідства, вони відмили через угоди з нерухомістю в Іспанії 62 мільйони євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram