ГоловнаПолітика

Порошенко засудив обшуки в IТ-компаніях

Президент пообіцяв вдосконалити адміністрування податків

Порошенко засудив обшуки в IТ-компаніях

Президент Петро Порошенко виступив проти обшуків в IТ-компаніях у рамках розслідувань кримінальних проваджень.

"Ті повідомлення у ЗМІ, які були з приводу обшуків, "наїздів" на IТ-компанії, не приносять користі ні державі, ні іміджу України у світі, ні наведенню справедливості. Може, і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги і підтримку, яку держава надає IТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях", - цитує прес-служба президента його слова на зустрічі з лідерами успішних українських стартапів.

Президент позитивно відзначив розвиток стартапів в Україні, додавши, що наразі 3% українського ВВП створює IТ-галузь, і за останній час у цій сфері було створено 15 тис. робочих місць із середньою зарплатою щонайменше 2 тис доларів.

За словами Порошенка, влада розробляє і проводить зміни в адмініструванні податків, щоб захистити чесний бізнес від утисків з боку правоохоронних органів.

У свою чергу, представники успішних українських стартапів звернулися з ініціативою створення спеціального державного інституту, який займатиметься питаннями інновацій.

Порошенко у відповідь повідомив, що держава фінансуватиме насамперед розробки у галузі оборонної промисловості.

Представники ІТ-індустрії також звернули увагу на складність оформлення робочої візи в Україну для іноземців. Порошенко заявив, що візи для айтішників повинні видаватися за окремою процедурою, і для цього слід розробити відповідний законопроект.

У зустрічі взяли участь президент компанії "Квазар-Мікро" і засновник та президент hi-tech холдингу KM Core Євген Уткін, засновник компанії Kodisoft Дмитро Костик, засновник і головний виконавчий директор інвестиційної компанії Horizon Capital Олена Кошарна, заступники голови Адміністрації президента Дмитро Шимків та Ростислав Павленко, радник президента Олександр Пасхавер.

Нагадаємо, минулого року силовики провели низку обшуків в IT-компаніях. Представники галузі вказували, що це позначиться на інвестиційній привабливості України. На деякий час повідомлення у ЗМІ про обшуки в IT-сфері перестали з'являтися, проте у березні СБУ знову обшукала IT-компанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram