ГоловнаПолітика

Москаль оприлюднив постанову про притягнення до кримінальної відповідальності Ющенка

Москаль звернувся до Луценка з проханням з'ясувати, куди ділася справа про шахрайство в банку "Україна"

Москаль оприлюднив постанову про притягнення до кримінальної відповідальності Ющенка
Архив
Фото: president.gov.ua

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив постанову про притягнення до кримінальної відповідальності в ролі обвинуваченого екс-президента Віктора Ющенка. Кримінальну справу за ст. 167 КК (халатність)  порушила Генпрокуратура України в 1994 році. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"Його суть в тому, що посадові особи Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна" перевели до Москви два мільярди радянських рублів для обміну на 25 мільйонів доларів США. Надалі ці гроші були вкрадені шахраями, а В. Ющенко, як заступник голови правління банку "Україна", має до цього пряме відношення", - йдеться в повідомленні.

Губернатор Закарпаття також приводить перекладену довідку Федерального бюро розслідувань США з цього приводу (до розкрадання грошей були причетні і громадяни США, вихідці з Радянського Союзу).

У зв'язку з цим Москаль звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка з проханням з'ясувати, куди ділася кримінальна справа про шахрайство в банку "Україна", і чи були долучені до неї результати розслідування ФБР.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль опублікував докази "політичної корупції" екс-президента Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram