ГоловнаПолітика

УЄФА посилить заходи безпеки на матчах Євро за участю російських уболівальників, - Лубківський

Найбільш агресивних ультрас вишлю з Франції.

УЄФА посилить заходи безпеки на матчах Євро за участю російських уболівальників, - Лубківський
Болельщики
Фото: EPA/UPG

УЄФА посилить заходи безпеки на матчах Євро-2016 за участю російських уболівальників після матчу з Англією, який завершився бійкою фанатів.

Таку впевненість висловив Маркіян Лубківський, коментуючи бійку російських фанів з англійськими в Марселі в рамках чемпіонату Європи з футболу.

"Відразу після завершення матчу й інцидентів за участю російських ультрас, серед яких зафіксовано бійців без правил, УЄФА у співпраці з французькими правоохоронцями провело низку екстрених нарад. Рішення є жорсткими: заходи безпеки на матчах за участю російських уболівальників будуть посилені, це буде полягати в посиленні кордонів сегрегації на стадіоні. Що це означає? Вболівальники і далі будуть займати протилежні сторони арени: північну (північно-східну) і південну (південно-західну), але і будуть розділені додатковими силами стюардів. Не виключено, що в периметр стадіону будуть допущені поліцейські сили швидкого реагування на випадок агресивної поведінки", - розповів Лубківський.

Зараз, за його словами, відбувається аналіз відео та показань очевидців. Частину найбільш агресивних російських ультрас вишлють з Франції.

В контексті цього Лубківський застеріг українських уболівальників від можливих конфліктів з росіянами, оскільки Росія грає в Ліллі через три дні після України.

Також, на його думку, поведінка російських фанатів позначиться на підході ФІФА до проблематики безпеки в рамках підготовки Чемпіонату світу з футболу 2018, який повинен відбутися в Росії.

При цьому Лубківський нагадав, що росіяни влаштували бійки і провокації і в рамках Євро-2012 в Польщі. Україні ж, за його словами, їх вдалося уникнути "завдяки прогнозуванню та аналізу всіх ризиків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram