ГоловнаПолітика

Петренко: Україна передала Росії документи щодо повернення Солошенка і Афанасьєва

Міністр висловив стриманий оптимізм щодо швидкого повернення українців додому.

Петренко: Україна передала Росії документи щодо повернення Солошенка і Афанасьєва
Геннадий Афанасьев

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що українська сторона передала Росії документи щодо повернення в Україну Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Тривають закриті юридичні переговори й у мене є стриманий оптимізм, що вони (Солошенко і Афанасьєв, - ред.) невдовзі повернуться додому", - сказав він.

"Юридична сторона повністю підготовлена і передана Російській Федерації. Відповідь буде отримано за результатами політичних переговорів. Як це було і з Надією, до останнього моменту тривали політичні переговори. Тут та сама ситуація. І дуже важливо, щоб політики до моменту, коли наші хлопці перетнуть український кордон, не коментували перебіг переговорів, переговори дуже складні", - наголосив міністр.

Напередодні голова СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки України готує обмін двох громадян, причетних до подій в Одесі 2 травня 2014 року, на засуджених у Росії кримського активіста Геннадія Афанасьєва і колишнього директора заводу "Знамя" Юрія Солошенка.

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семирічного ув'язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбуває 6-річне ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Нагадаємо, 30 травня Афанасьєв і Солошенко попросили Путіна про помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram