ГоловнаПолітика

Аваков анонсував реформу ДСНС

"Служба в геть занедбаному і, на жаль, жалюгідному стані".

Аваков анонсував реформу ДСНС
Фото: dsns.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував реформу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Це окрема служба, яка в нас у геть занедбаному і, на жаль, жалюгідному стані через нестачу ресурсів і наявність пострадянських атавізмів. У ДСНС працює майже 70 тисяч осіб із найнижчими зарплатами", - заявив він в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

Пропонована міністерством реформа повторює моделі, які застосовують у Європі, і вписується в концепцію децентралізації влади, сказав Аваков.

"Передбачається дуже цікава конструкція роботи - братимуть участь групи пожежних волонтерів, професійних рятувальників, групи спеціальних надзвичайних ситуацій. Ця конструкція побудована не на піску і не є фантазією, вона заснована на досвіді тих країн, які пройшли цей шлях. І вони зараз готові нам допомагати рухатися в цьому напрямку. Ми практично підготували цей законопроект і скоро внесемо його в парламент", - розповів міністр.

Нагадаємо, що в березні 2015 року голову ДСНС Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького затримали просто під час засідання Кабміну за підозрою в розтраті держкоштів під час держзакупівель.

Зараз службу очолює Микола Чечоткін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram