ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала створити ТСК з приводу комунальних тарифів

Лідер "Батьківщини" гарантує корупційні скандали в "Нафтогазі".

Тимошенко запропонувала створити ТСК з приводу комунальних тарифів
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує створити тимчасову слідчу комісію з приводу комунальних тарифів.

Про це вона сказала на круглому столі "Чи переживуть українці чергове підвищення комунальних тарифів?", організованому Інститутом Горшеніна.

"Потрібно створити повноцінну тимчасову слідчу комісію для дослідження того, як формувався тариф. Нехай це буде нейтральна структура, яка може встановити істину", - сказала вона.

"Недостатньо просто вивчити документи і подивитися на структуру собівартості. Ми повинні йти глибше, в ТСК потрібно включити розслідування, як були використані гроші "Нафтогазом" минулого року. Я гарантую вам, що там будуть гучні корупційні скандали. "Нафтогаз" сьогодні "кришується" і президентом, і прем'єром, і відповідними міністрами, це їхня годівниця. І друге - потрібно розслідувати, що відбувається в "Укргазвидобуванні" з використанням коштів, яка там корупція", - заявила Тимошенко.

Вона вважає, що також потрібно прийняти новий закон про Національну комісію з регулювання електроенергетики, який передбачатиме призначення її членами незалежних від президента та влади людей.

"Батьківщина" пропонує спочатку скласти широкий перелік кандидатів, а потім жеребкуванням визначити фахівців, які увійдуть в НКРЕ.

Нагадаємо, Тимошенко вважає, що в тарифах на газ закладено прихований податок для населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram