ГоловнаПолітика

Кужель вважає корупційним законопроект про НКРЕ

"Не може президент призначати туди людей".

Кужель вважає корупційним законопроект про НКРЕ
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Олександра Кужель закликала депутатів не голосувати за нинішню редакцію законопроекту, який регулює діяльність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Про це вона сказала на круглому столі "Чи переживуть українці чергове підвищення комунальних тарифів?",  організованому Інститутом Горшеніна

"Якщо ми проголосуємо той законопроект, який підтримав комітет, то це буде корупційний законопроект. Не може президент призначати туди людей. Допоки регулятор призначається президентом, провладною коаліцією й урядом, у нас буде неконкурентне середовище. Допоки в нас є монополія, не може бути економічно обґрунтованої конкурентної ціни", - заявила Кужель.

Нагадаємо, у квітні 2016 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2966-д про НКРЕ.

Проект закону передбачає, що комісія буде складатися із семи членів, які призначаються і звільняються указом президента.

Майбутніх членів НКРЕ буде відбирати номінаційна комісія у складі п'яти осіб (трьох членів номінаційної комісії відбирає парламентський комітет з ПЕК, ще двох - парламентський комітет з питань ЖКГ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram