ГоловнаПолітика

Останнім розпорядженням спікера Ради Гройсман підняв зарплату нардепам утричі

Депутат Ради буде отримувати 17 650 гривень

Останнім розпорядженням спікера Ради Гройсман підняв зарплату нардепам утричі
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман своїм останнім розпорядженням на посаді спікера Верховної Ради підняв зарплату народних депутатів майже втричі, до 17 650 гривень.

Про це повідомила депутат Ольга Червакова на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З 15 квітня збільшено депутатську заробітну плату. Вона збільшиться з 6 400 до 17 650 гривень. Така сума виділяється на депутатську діяльність", - написала вона.

Також збільшується фонд оплати помічників депутата - з 12 500 до 25 000 гривень.

"Усі суми наведено без урахування сплати податків, тобто на руки буде видаватися менше. Отримувати зарплату можуть не більш ніж п'ять помічників. Раніше було чотири", - уточнила Червакова.

Фото: facebook.com/chervakova

Нагадаємо, з 1 квітня 2015 року Гройсман підписав розпорядження, яке встановлює розмір зарплати депутатів на рівні 6109 гривень. Приблизно стільки само в середньому заробляють у Києві.

До 1 квітня для міністрів і депутатів було чинним обмеження зарплати на рівні 7 мінімальних окладів, тобто 8256 гривень. Після ухвалення поправок до бюджету цю норму скасували, але одночасно постановою Кабміну від 14 лютого було встановлено, що 2015 року зарплату депутатів обмежено посадовим окладом.

У вересні Гройсман пропонував платити депутатам більше, але ввести штрафи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram