ГоловнаПолітика

Березюк: новий Кабмін може стати успішним завдяки неформальній коаліції

Це 230 голосів, які запропонували прем'єра, і 257, які проголосували за його уряд

Березюк: новий Кабмін може стати успішним завдяки неформальній коаліції
Фото: березюк

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк вважає, що новий Кабінет Міністрів має всі шанси стати успішним завдяки неформальній коаліції, яка, на думку політика, існує у Верховній Раді.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна на тему "Наскільки ефективним буде новий Кабінет Міністрів України?", онлайн-трансляцію якого веде LB.ua.

"Немає людини в Україні, чи то народний депутат, чи звичайна людина, яка не хотіла б успіху цього уряду. І це завжди апріорна позиція, з якої виходить фракція "Самопоміч" у парламенті", - сказав Березюк.

На його думку, новий Кабмін "має всі можливості стати успішним".

"Він має коаліцію за спиною, яка є і формальною, і неформальною. Формальна - це ті 230 голосів, які запропонували прем'єра, і ті 257, які проголосували за прем'єра і його уряд. Це серйозна підтримка", - сказав Березюк.

За його словами, приблизно 250-260 голосів у Раді завжди були за ті проекти, з якими раніше не погоджувалися малі фракції коаліції. Прикладом такої підтримки він назвав голосування за генпрокурора Віктора Шокіна.

"Тобто в парламенті є неформальна коаліція, яка підтримує уряд. Тому що вона представляє іншу реальність у країні. Вона називається "комерційно-олігархічною" реальністю", - заявив Березюк.

Нагадаємо, раніше лідер БПП Юрій Луценко визнав, що в коаліції недостатньо депутатів для стабільної роботи, але впевнений, що під якісні законодавчі ініціативи голоси в парламенті знайдуться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram