ГоловнаПолітика

Юристи Порошенка: офшори необхідні для передачі "Рошену" в "сліпий траст"

Будь-які твердження про ухилення від сплати податків - безпідставні

Юристи Порошенка: офшори необхідні для передачі "Рошену" в "сліпий траст"
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба Президента

Компанія Avellum, що є юридичним радником президента Петра Порошенка, стверджує, що створення кампаній в іноземній юрисдикції є єдиним способом передачі активів президента в "сліпий траст".

"Створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетної міжнародної трастової структури", - йдеться в повідомленні юркомпанії.

Вона зазначає, що структури в іноземних юрисдикціях необхідні і використовуються саме для передачі активів у "сліпий траст". Також зазначається, що договір про створення "сліпого трасту" вже підписаний.

"Банківські рахунки цими компаніями не відкривалися, і вони не робили ніяких фінансових операцій. Отже, будь-які твердження про ухилення від сплати податків є безпідставними", - підкреслюють юристи.

Також Avellum повідомила, що статутні фонди компаній не оплачувалися, їх акції, що належать Порошенку, не мають номінальної вартості, тому, згідно з українським законодавством, не підлягали декларуванню. Крім того, навіть після передачі активів у "сліпий траст", одержувачем виплат залишається українська юридична особа, тому всі податки сплачуватимуться відповідно до українського законодавства і прибуток також буде залишатися в Україні.

Нагадаємо, Порошенко виявився в центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року він зареєстрував компанію для переведення  кондитерського бізнесу в юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - те, що він не вказав у декларації володіння акціями компанії на 1000 доларів, що він поки що не завершив передачу "Рошену" "сліпому трасту" і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні при продажу корпорації.

Порошенко доручив своїм юристам роз'яснити ситуацію у зв'язку  з виявленням у нього незадекларованих офшорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram