ГоловнаПолітика

Нову коаліційну угоду практично узгоджено, - Сюмар

Документ містить чіткий план дій.

Нову коаліційну угоду практично узгоджено, - Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Усі ключові домовленості стосовно формування нової коаліції у Верховній Раді практично досягнуті.

Про це повідомила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам.

"Ми вчора просиділи 5 годин з Прем'єр-міністром над доопрацюванням коаліційної угоди і готові її пред'явити. Вона доопрацьована достатньо якісно на рівні того, що нам треба зробити", - сказала вона.

"Ми не будемо порушувати досягнуті домовленості із нашими партнерами - Блоком Петра Порошенка – з приводу формування коаліції заради збереження стабільності в країні", - наголосила Сюмар.

Вона також повідомила, що проведення позачергової сесії поки не планується.

"Як відомо, президент до кінця тижня перебуватиме з візитом у Японії. Голосування можливе у вівторок", - сказала народний депутат.

У той же час Вікторія Сюмар додала, що потрібно вирішити питання з коаліцією, коаліційною угодою і з підтримкою фракцій.

"Оскільки депутати зберуться лише у вівторок, то, можливо, вівторок буде присвячений саме темі підписів і формування коаліції, яка подасть президенту кандидатуру Прем'єр-міністра, яку він має внести до Верховної Ради", - сказала вона.

Заступник голови фракції "Народний фронт" також зазначила, що всі рішення стосовно формування Кабінету міністрів і призначення прем'єра мають відбуватися в один день.

"Ми виступаємо за те, щоб усі голосування відбувалися пакетом, тобто аби рішення і за прем'єра, і за склад Кабінету міністрів, і за спікера парламенту відбувалися всі в один день", - сказала вона.

Сюмар також повідомила, що поки невідома кількість фракцій, які увійдуть до коаліції, оскільки відповідні переговори тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram